Hem & kontakt

VoiSing

Idén och visionen

VoiSing
just nu!

Events & partners

Nyhetsbrev

Idén & Visionen

 

Min vision började för 10 år sedan på en workshop. En av övningarna var att sjunga helt fritt med ca 50 andra människor. Jag kommer inte ihåg varför vi gjorde övningen, men jag minns hur otroligt häftigt det var att helt kravlöst sjunga tillsammans med andra och uppleva denna “klangmassa” som nästan fick eget liv. Jag minns också hur jag tänkte att det här både kan och borde alla få uppleva.

 

Jag har alltid upplevt att sången har en viktig funktion utöver att det är roligt. Förutom att den varit en stor källa till min känsla av självförverkligande, har den också gett mig bättre talröst samt en lugnare och mer avspänd kropp. Detta är något som jag ser hos mina elever också. Jag har även blivit mer och mer medveten om hur bra det är att göra rörelser samtidigt som man sjunger för att få rösten & andningen att lossna.

 

För mig har det blivit självklart att man skall kunna gå och träna rösten precis som den övriga kroppen. Jag vet att det är något som många längtar efter och jag vet att det är bra, -för alla.

 

Alla dessa bitar har lagt grunden för idén om VoiSing och nu är det dags att lägga pusslet på plats. Det som gör det extra intressant just nu är att det börjar komma forskning som visar på nyttan med sång på ett fysiskt, konkret plan, speciellt i grupp.

 

Om Inger Ohlén Reingoldt...